bannerikuva

Yrityksille

Tarvitsetko työntekijää lyhytkestoiseen tuntityöhön vai harkitsetko uuden työntekijän palkkaamista? Kestävän kehityksen keskus edelleensijoittaa yrityksiin työntekijöitä yksittäisiin tuntitöihin sekä pidempiaikaisiin työtehtäviin. Teemme tälläkin hetkellä yhteistyötä eri alojen yritysten kanssa. Toimintamme sopii niin yksityisyrittäjille kuin suuremmillekin yrityksille. Työtehtävät voivat olla sekä "ammattihommia" että vähemmän ammattitaitoa vaativia töitä. Keskuksella on monia eri alojen ammattilaisia.

 

Yritykset mukana keskuksen toiminnassa

Yritysten kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeä osa keskuksen toiminta-ajatusta. Yritysyhteistyön perusajatus on luoda työpaikkoja ja tarjota henkilöille väylä avoimille työmarkkinoille. Pitkään työttöminä olleiden henkilöiden työkokemuksen lisääminen on myös yksi kannustava tekijä yritysyhteistyön kehittämiselle. Yritysyhteistyöllä ei pyritä tekemään voittoa. Kaikki yhteistyöstä saadut tulot käytetään henkilöiden palkkakustannuksiin sekä keskuksen toiminnan ylläpitoon ja kehittämiseen.

 

Edelleensijoitus on erinomainen keino yrittäjällä saada kontakti tarvitsemaansa työntekijään ja motivoituneella työntekijällä on mahdollisuus luoda kontakti yrittäjään. PITO -projektissa edelleensijoittamisesta saatiin hyviä kokemuksia.

Keskuksella työskentelevä henkilö edelleensijoitetiin suureen maanrakennusalan yrityksen korjaamaan maansiirtokoneita. Työ oli vastuullista ja vaati ammattitaitoa, sillä henkilö vastasi käytännössä kaikkien laitteiden huolloista ja korjauksista. 

Yrittäjä sai työntekijän lyhyellä varoitusajalla aina kun koneissa tai laitteissa ilmeni vikoja. Muina aikoina henkilö työskenteli keskuksella huoltaen keskuksen autoja ja muuta kalustoa.

 

Mitä edelleensijoittaminen on?

Edelleensijoittaminen on palkkatuella palkatun työntekijän siirtämistä toisen työnantajan käyttöön. Muun muassa palkanmaksu ja terveydenhuollon palvelut säilyvät yhdistyksellä. Yhdistys huolehtii myös työntekijöiden vakuutuksista. Yrityksen vastuulle jää työntekoon perehdyttäminen ja sen valvonta.

Hyödyt yritykselle

- Riskitöntä ja edullista! Kestävän kehityksen keskuksen tuntihinnat ovat noin 10 – 25€ / h + ALV
- Ei muita kuluja!
- Mahdollisuus tutustua työntekijään riskittömästi ja palkata hänet yrityksen työntekijäksi ilman
välityspalkkiota
- Jos työntekijä ei sovellu hänelle osoitettuihin tehtäviin, hän palaa töihin Kestävän kehityksen keskukseen.

Esteet edelleensijoittamiselle

Jos yritys on edellisen 9 kuukauden aikana irtisanonut tai lomauttanut työntekijöitään samoista tai samankaltaisista tehtävistä, joihin edelleensijoitettava työntekijä olisi tulossa, ei edelleensijoittamista voida aloittaa.

 

Alihankintatyöt

Tarjoamme erilaisia alihankintatöitä yrityksille ja suunnittelee niitä yhteistyössä yrittäjien kanssa. Alihankintatöitä on monenlaisia kuten esimerkiksi aitaelementtien valmistusta, huonekalujen entisöintiä, verhojen ompelua, hitsausta ja pakkauslaatikoiden valmistusta. Kyseisten töiden etu on siinä että ne tapahtuvat keskuksella, jolloin työllistettävä saa kaiken aikaa ohjausta. Eri alihankintapalveluja tarjotaan kaikille yrittäjille tasapuolisesti ja töitä kehitellään mielellään yhteistyössä yrittäjien kanssa. Työt voivat olla myös muualla kuin keskuksella tapahtuvaa työtä, kuten metsurityöt ja rakennusten tai sen osien purkutyöt. 

 

Ota yhteyttä!

Hankepäällikkö, rakennusinsinööri 
Tatu Raitala, 044 2642 333, [email protected]

Työtoiminnan ohjaaja, yritysyhteistyö
Antti Kostamo, 044 745 8934, [email protected]

Viher- ja kiinteistöhuollon työtoiminnan ohjaaja
Satu Mörsäri, 044 0341 320, [email protected]

Yritetään yhdessä ry
Sorvarintie 18, 90530 Oulu
1445974-4