Kierrätys ja ekopisteet

Kierrättäminen on tärkeä osa Kestävän kehityksen keskuksen toimintaa. Hyötyjätteen kerääminen ja kierrättäminen on yksi keskuksen pitkäaikaisimmista työtehtävistä tarjoten työtä useille pitkäaikaistyöttömille. Hyötyjätteitä kerätään kiinteistökohtaisista ekopisteistä sekä omakotitaloalueilta.

Hyötyjäte kuljetetaan Kestävän kehityksen keskukselle, missä se lajitellaan ja kuljetetaan suurempina  kuormina yhteistyökumppaneille. Portinpielikeräykset helpottavat etenkin omakotitaloalueella asuvien vanhusten ja liikuntarajoitteisten henkilöiden hyötyjätteiden kierrätystä

Katso hyötyjätekeräysaikataulut vuodelle 2020: Toppila, Koskela, Alppila, Mustasuo / Välivainio, Puolivälinkangas.

Kiinteistökohtaiset ekopisteet

Kiinteistökohtainen jätteenlajittelu kattaa Oulun alueella 5 ekopistettä. Täyden palvelun ekopisteistä kerätään kaikki biojätteestä, paperiin, loisteputkiin ja pattereihin. Suurimmassa osassa ekopisteistä toimii kiinteistökohtainen kompostointijärjestelmä. Kompostoinnista saatu multa pyritään käyttämään ensisijaisesti kyseisen kiinteistön pihatöiden hoidossa. Osassa pisteistä kerätään myös vanhat vaatteet, jotka uusiokäytetään keskuksella toimivassa ompelimossa.

 Lisätietoa kierrättämisestä, ekopisteistä ja portinpielikeräysalueista:  044 0341 320